Riemtraining voor je hond

Riemtraining is essentieel voor zowel honden als hun baasjes. Het maakt niet alleen deel uit van een goede hondenetiquette, maar een hond die aan de lijn is getraind, zal veiliger en comfortabeler zijn voor wandelingen. Niet alle honden passen zich echter gemakkelijk aan de lijn aan, en wanneer een hond weigert te lopen of aan de lijn trekt, zijn er verschillende trucs die kunnen helpen dat gedrag te corrigeren.

Kies de juiste riem en halsband

Voordat de lijntraining kan beginnen, is het belangrijk om de juiste halsband en riem te hebben. De halsband moet goed maar niet strak om de nek van de hond passen, zonder te schuren of te knellen. Harnassen worden niet aanbevolen bij het trainen van de lijn, omdat de trekkracht van een hond in zijn borst zit en het moeilijker zal zijn om ongepast gedrag te corrigeren met een harnas.

De hondenriem moet lang genoeg zijn om wat speling te geven, maar niet zo lang dat de hond vrij kan bewegen over een groot bereik. Langere lijnen kunnen na de training worden ingevoerd, maar totdat de hond de juiste manieren heeft geleerd, is een lengte van 4 tot 6 voet het beste.

Zowel de halsband als de riem moeten in goede staat verkeren zonder rafels of beschadigingen die kunnen breken bij onverwachte druk. De clip die de halsband en riem verbindt, moet stevig en veilig zijn, en de halsband en riem moeten zo vaak als nodig worden schoongeveegd, zodat er zich geen vuil kan ophopen dat irritatie bij de hond kan veroorzaken. In de webshop van Mr. Animal vind je verschillende hondenartikelen

Loopproblemen corrigeren

Er zijn veel redenen waarom honden aan de lijn trekken of niet lopen. Als de hond nog niet eerder aan de lijn is getraind, kan het zicht, de geur en het gevoel van de riem en halsband beangstigend zijn of de hond nerveus maken, wat kan leiden tot weerstand of balking. Een hond die opgesloten zit, kan overdreven opgewonden zijn om aan de lijn te gaan, wat kan leiden tot meer trekken of het negeren van commando’s. Evenzo, als honden geïnteresseerd zijn in items in de buurt, zullen ze waarschijnlijk eerder trekken, of als er iets in hun zicht is dat hen bang maakt, kunnen ze weerstand bieden aan lopen.
Als je eenmaal begrijpt waarom een ​​hond problemen kan hebben met aan de lijn lopen, zijn er verschillende technieken die goed gedrag kunnen aanmoedigen … het begint bij een goede lijn en dien vindt je in de betere online dierenwinkel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *