Welke dierenwedstrijden zijn er en wanneer kun je meedoen?

Nergens is er een wereld zo competitief als de wereld van dieren (Zie meer: Wikipedia). Maar welke dierenwedstrijden zijn er eigenlijk? En wanneer kan je meedoen? Er zijn talloze dierenwedstrijden, dus in dit blog focussen we specifiek op een bepaald soort dierenwedstrijden. Deze vallen namelijk in de categorie van paardensporten, een van de meest veelzijdigste dierensporten die er is. Voor deze reden is het ook een interessant onderwerp om te bespreken, zeker op het gebied van wedstrijden! Zie meer in ons blog.

Een gokspel: paardenrennen

Een wedstrijd waarbij je zelf niks hoeft te doen, maar waar wel paarden betrokken zijn, is paardenrennen. Bij deze wedstrijd mogen alleen volwassene deelnemers aan meedoen, omdat er geld bij het spel betrokken is. Bovendien is het ook nog eens heel verslavend, want de kans dat je wint is niet altijd even groot. Toch doen veel mensen het, omdat gokken zo meeslepend is. Voor paardenrennen is er niet echt een strategie, hoewel mensen die het wel vaker doen wel eens zeggen dat er een manier is om te winnen. De grootste factor die meespeelt is vooral geluk: je moet maar net hopen dat jouw paard in topvorm is. Paardenrennen competities worden meestal in het weekend gedaan. Kijk zelf online of er bij jou in de buurt zo’n dergelijke competitie wordt georganiseerd (Zie meer: Google). 

Een bekende paardenwedstrijd: dressuur

Een hele bekende vorm van een paardenwedstrijd is een dressuur competitie. Deze competitie wordt ook wel een ‘gymnastische’ basis van paardensport benoemd. Bij deze competitie strijden verschillende deelnemers tegen elkaar door hun eigen paard te gymnastiseren en te laten gehoorzamen. Het is eigenlijk de basis van de meeste paardensporten: als jouw paard je namelijk niet gehoorzaamt, dan zal hij graag zijn eigen gangetje gaan!


Bij dressuur is het belangrijk dat je regelmatig de gezondheid van je paard checkt. Logisch, want ze moeten in topvorm zijn! Check dus goed of er geen complicaties zijn in de longen (dit kun je doen door een Endoscopie longspoeling) of in de maag, omdat deze veel invloed hebben op de prestaties van een paard. Endoscopie longspoeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat de luchtwegen goed worden gecheckt. Voor meer informatie over bijvoorbeeld Endoscopie longspoeling of andere behandelingen kun je het beste bij de dierenarts terecht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *