Hoe kies je de juiste hondenbrokken voor jouw hond?Om het juiste voer te kiezen moet je eerst begrijpen waar een hond in de natuur voor zou kiezen. Een hond is een carnivoor. Zijn natuurlijke voeding bestaat daarom uit vlees. Als je dit weet dan is het maken van een goede keuze al een stuk makkelijker. Er bestaat veel vlees voer op de markt. Een perfect voorbeeld hiervan is KVV voer. Dit is kant en klaar vers vlees voer. Een product dat dichtbij de natuurlijke voedingswijze van een hond komt en daarnaast zijn gezondheid waarborgt.

Het beste hondenvoer bestaat uit goede ingrediënten

Simpel gezegd: het beste hondenvoer online bestaat uit de beste ingrediënten. Ingrediënten die alle voedingsstoffen bevatten die jouw hond dagelijks nodig heeft. Zoals alles in het leven, gaat het ook nog eens om de juiste balans. Alles moet in de juiste verhouding zijn. Laten we beginnen met de stoffen die wel in het eten moeten zitten. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen welke voedingsstoffen een hond nodig heeft om goed te functioneren.

Droogvoer

Onder droogvoer verstaan we alle soorten hondenbrokken. Deze hondenbrokken bevatten als hoofdbestandsdeel een vorm van granen. Deze kunnen bestaan uit tarwe, gerst, mais of rijst. Deze granen zijn nodig om een brokje te kunnen maken. Net als bij mensen kunnen sommige honden niet tegen gluten. Speciaal voor deze honden bestaat er graanvrij hondenvoer. Hierbij wordt geen tarwe, maar rijst gebruikt.

Naast graan, bevat de hondenbrok dierlijk eiwit. Dit wordt aan de brok toegevoegd en bestaat meestal uit kip, rund, zalm of gevogelte. Dit dierlijke eiwit is het ingrediënt waar je hond het meeste aan heeft. Hier haalt hij namelijk zijn energie uit.

Heet je hond extra zorgen nodig? 

Voer voor kleine of (middel)grote honden met overgewicht bevat meer vezels, die sneller een verzadigd gevoel geven. Kleine of (middel)grote honden met spijsverteringsproblemen hebben baat bij een glutenvrij dieet met toegevoegde probiotica, om de darmwerking te stimuleren. En kleine of (middel)grote honden met een doffe vacht of droge huid kun je hondenvoer geven met extra zalmolie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *