Je trouwe viervoeter verzorgen

Of je nou een honden of katten mens bent, iedereen vind een lieve hond wel leuk. De trouwe compagnon van je die het fort bewaakt! Elke trouwe compagnon verdiend natuurlijk de beste verzorging mogelijk. Daarom heb je hier de beste tips voor het verzorgen van je hond.

Regelmaat

Pups en jonge honden hebben enorme behoefte aan regelmaat. Spelen, slapen en eten. Als ze wakker zijn doen ze enorm veel indrukken op waardoor ze enorm snel moe worden. Daarom is het ook zo dat zeker jonge honden veel moeten slapen. Slapen ze niet genoeg worden ze gemeen en gaan ze heel veel en heel hard bijten. Als ze ouder worden hebben ze minder slaap nodig en dan zoeken ze die slaap ook wel zelf op. Een pup zoekt zijn grenzen graag op dus moet je hem af en toe forceren om te stoppen met spelen en te gaan slapen. Als je dat spelen, slapen, uitlaten en eten op vaste tijdstippen doet creëer je regelmaat.

Uitlaten

Elke hond moet een aantal keer per dag uitgelaten worden. Sommige wat meer dan andere maar elke hond minimaal 4 keer per dag. Pups en jonge honden worden sneller moe dus daar kan je ook niet zo overdreven ver mee gaan lopen. Houd daar rekening mee.

Contact met andere honden

Contact met andere honden is voor een pup of jonge hond heel belangrijk. Op die manier gaat die spelen met soortgenoten en dan komt hij/zij er ook achter wat de grenzen zijn. Als je pup met jou aan het spelen is en hij bijt net wat te hard in je hand zeg je nee of foei of stop. Als hij het te hard doet bij andere honden wordt hij/zij erop gecorrigeerd met een beet terug of een tik. Dat klinkt zielig maar dat is een van de weinige goede manieren om een pup zijn bijtkracht aan te leren.

Je hond is ziek

Mocht het toch niet zo goed gaan met je hond valt dat altijd op te lossen. Ga met je hond naar Dierenkliniek ‘t Leijdal. Daar vangen ze je hond in goede handen op en zorgen ze dat hij/zij snel weer de oude is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *