Waarom eet mijn hond gras?

Terwijl je hond aan het wandelen of in de tuin is, is de kans groot dat je op een gegeven moment hebt opgemerkt dat hij gras aan het eten is. Hoewel dit een veelvoorkomend gedrag is voor honden, kan het hondenbezitters in de war brengen. Hoewel diepgaande studies over dit gedrag ontbreken, zijn er een paar goede inzichten over het eten van gras door honden. Hondenbrokken kopen is daarna een stuk makkelijker.

Kunnen honden gras eten?

Als je jezelf afvraagt: “Moet ik mijn hond gras laten eten?” het goede nieuws is dat gras meestal onschadelijk is voor honden. Er zijn echter enkele dingen waar je op moet letten als dit gedrag optreedt, waaronder:  

  • Planten die giftig kunnen zijn voor honden. Hoewel gras over het algemeen veilig is voor jouw hond, zijn veel planten dat niet, inclusief planten zoals tulpen, azalea’s en saliepalm.
  • Potentieel schadelijke meststoffen, herbiciden en pesticiden. Wanneer jouw hond gras begint te eten, zorg er dan voor dat hij zich in een gebied bevindt dat niet recentelijk met chemicaliën is behandeld. Raadpleeg jouw dierenarts over welke gazonbehandelingen giftig zijn en wat je moet doen als jouw hond behandeld gras of planten binnenkrijgt.
  • Inname van meer dan alleen gras. Terwijl het eten van gras in orde is, moet je ervoor zorgen dat jouw hond geen dingen eet die ongezond kunnen zijn of spijsverteringsblokkades kunnen veroorzaken, zoals stenen, bladeren, stokken en, ja, zelfs poep.
  • Een onderliggend gezondheidsprobleem. Gras eten kan een symptoom zijn van een mogelijk gezondheidsprobleem, in combinatie met andere klinische symptomen zoals diarree, gewichtsverlies, lethargie en braken. Als jouw hond gras begint op te nemen en je deze klinische symptomen waarneemt, moet je onmiddellijk jouw dierenarts raadplegen. 

Waarom eten honden gras?

Hoewel er niet altijd een trefzekere verklaring is waarom honden gras eten, zijn er enkele plausibele hypothesen, zoals:

  • Honden zijn instinctieve aaseters en eten alles wat smakelijk ruikt
  • Gras eten kan braken opwekken bij een hond met maagklachten
  • Gras compenseert voedingstekorten zoals vezels
  • Gras eten kan helpen om verveling te verminderen
  • Honden genieten van de smaak en textuur van gras

Hoe u kunt voorkomen dat uw hond gras eet?

Wanneer uw hond gras eet, is het over het algemeen ongevaarlijk, maar als u liever heeft dat uw hond zijn graasgedrag inperkt, zijn er een paar stappen die u kunt nemen:

–         Geef uw hond dagelijks beweging. Als uw hond inderdaad gras eet uit verveling, kan het voldoende zijn om hem dagelijks bezig te houden met stimulerende mentale en fysieke oefeningen om hem bezig te houden, zodat hij geen gras meer eet.

–         Purina-gedragstherapeut Dr. Annie Valuska raadt aan om een ​​”laat het”-commando in uw training op te nemen, om te voorkomen dat uw hond gras eet (of iets anders dat ze niet mogen hebben).

Als u bang bent dat uw hond te veel gras eet, neem dan contact op met uw dierenarts.

Honden kunnen ervoor kiezen om buiten de maaltijden wat merkwaardige dingen te eten. Voor een goede gezondheid is het dus belangrijk dat wat u in het voer van uw hond doet, compleet en uitgebalanceerd is. Met de het voer van Hondenbrokken weet je zeker dat je kwalitatief hoogwaardig hondenvoer koopt tegen een eerlijke prijs!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *